Go Back

Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές

Ingredients
  

  • 5 πατάτες (ή και περισσότερες)
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Notes

Οι πατάτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό είναι κατάλληλες για τηγανητές. Η υγρασία εξατμίζεται γρήγορα, αφήνοντας μια τραγανή κρούστα στην επιφάνεια και μέσα στον πολτό στον ατμό.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρά στικς. Αφού τις κόψετε τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και τις ξεπλένετε για να διώξετε όσο το δυνατό, το άμυλο. Τις στραγγίζετε καλά και σε μπολ τις βάζετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέυετε καλά και τις απλώνετε σε ταψί με λαδόκολλα απλώνοντας τες ώστε να μην καλύπτει η μία την άλλη.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο πρόγραμμα μαγείρεμα με αντίσταση στους 200 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά. Μετά γυρνάτε τον φούρνο στο πρόγραμμα μαγείρεμα με αέρα και στους 160 βαθμούς κελσίου για άλλα 5 λεπτά.

Για την Συνταγή