Go Back

Αυθεντικό Πέστο Γένοβας με βασιλικό.

Ingredients
  

  • 50 γρ. βασιλικός περίπου 60-65 φύλλα
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο παρθένο
  • 70 γρ. παρμεζάνα (1/2 φλιτζανιού)
  • 30 γρ. πεκορίνο (2 κ.σ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 15 γρ. κουκουνάρια (1 κ.σ.)
  • χοντρό αλάτι
  • πάγος - παγάκια

Notes

Παίρνετε τις λεπίδες και το μπολ του μίξερ και τα βάζετε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσουν πολύ. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα φύλλα βασιλικού πλένοντάς τα με κρύο νερό. Τέλος, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο πάγο για 3-4 λεπτά. Τώρα στεγνώστε τα φύλλα πολύ καλά σε μια πετσέτα (τα φύλλα βασιλικού πρέπει να είναι πολύ στεγνά) και τοποθετήστε τα στο μίξερ (που τώρα είναι αρκετά κρύο) με το σκόρδο, τα κουκουνάρια και την τριμμένη Παρμεζάνα. Χοντροκόβουμε τα υλικά για λίγα δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε το αλάτι και το Pecorino κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αλέθουμε όλα τα υλικά για περίπου 1 λεπτό. Τώρα προσθέστε το ελαιόλαδο. Αλέθουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης πράσινη σάλτσα. Το πέστο δεν πρέπει να ζεσταίνεται, γι' αυτό δουλεύετε γρήγορα, χρησιμοποιώντας το μίξερ στην ελάχιστη ταχύτητα και ανά διαστήματα, δηλαδή αλέστε μερικά δευτερόλεπτα, σταματήστε και ξεκινήστε ξανά.
Εάν το πέστο είναι πολύ πηχτό, προσθέστε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας νερό ή γάλα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια ζεστή, απαλή σάλτσα πέστο. Μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε το πέστο σε φρυγανισμένο ψωμί, ως ορεκτικό. Νόστιμο!