Αυθεντικό Πέστο Γένοβας με βασιλικό.

από | Ιούλ 27, 2022 | 0 Σχόλια

Το αυθεντικό πέστο Γένοβας με βασιλικό είναι μία κρύα σάλτσα που φτιάχνεται μόνο με 7 υλικά!

Το αυθεντικό πέστο Γένοβας με βασιλικό, δημιουργήθηκε στην Liguria, μια όμορφη περιοχή στην βόρεια Ιταλία. Είναι πασίγνωστο παγκοσμίως! Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο και ελαιόλαδο, κουκουνάρι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν υφή σάλτσας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σε μακαρόνια. Υπάρχουν παραλλαγές του από διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

Αυθεντικό Πέστο Γένοβας με βασιλικό.

Ingredients
  

  • 50 γρ. βασιλικός περίπου 60-65 φύλλα
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο παρθένο
  • 70 γρ. παρμεζάνα (1/2 φλιτζανιού)
  • 30 γρ. πεκορίνο (2 κ.σ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 15 γρ. κουκουνάρια (1 κ.σ.)
  • χοντρό αλάτι
  • πάγος - παγάκια

Notes

Παίρνετε τις λεπίδες και το μπολ του μίξερ και τα βάζετε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσουν πολύ. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα φύλλα βασιλικού πλένοντάς τα με κρύο νερό. Τέλος, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο πάγο για 3-4 λεπτά. Τώρα στεγνώστε τα φύλλα πολύ καλά σε μια πετσέτα (τα φύλλα βασιλικού πρέπει να είναι πολύ στεγνά) και τοποθετήστε τα στο μίξερ (που τώρα είναι αρκετά κρύο) με το σκόρδο, τα κουκουνάρια και την τριμμένη Παρμεζάνα. Χοντροκόβουμε τα υλικά για λίγα δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε το αλάτι και το Pecorino κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αλέθουμε όλα τα υλικά για περίπου 1 λεπτό. Τώρα προσθέστε το ελαιόλαδο. Αλέθουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης πράσινη σάλτσα. Το πέστο δεν πρέπει να ζεσταίνεται, γι' αυτό δουλεύετε γρήγορα, χρησιμοποιώντας το μίξερ στην ελάχιστη ταχύτητα και ανά διαστήματα, δηλαδή αλέστε μερικά δευτερόλεπτα, σταματήστε και ξεκινήστε ξανά.
Εάν το πέστο είναι πολύ πηχτό, προσθέστε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας νερό ή γάλα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια ζεστή, απαλή σάλτσα πέστο. Μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε το πέστο σε φρυγανισμένο ψωμί, ως ορεκτικό. Νόστιμο!

Άλλες νόστιμες συνταγές από το ταπεράκι: Νιόκι με σάλτσα γλυκοπατάτας και φασκόμηλο , Τιραμισού

Καλή σας όρεξη!

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις