Νιόκι με σάλτσα γλυκοπατάτας και φασκόμηλο
από Antonio | Οκτ 13, 2019 |
Νιόκι με σάλτσα πέστο, έτρωγα από μικρό παιδί. Στην Γένοβα γεννηθείς, πατρίδα του πέστο μα ομολογώ ότι με την σάλτσα γλυκοπατάτας ένα νέο γευστικό πιάτο προστέθηκε στην ζωή μου.
Νιόκι με σάλτσα γλυκοπατάτας και φασκόμηλο
- 1 πακέτο φρέσκα Νιόκι (έτοιμα)
- 1 μεγάλη πορτοκαλί γλυκοπατάτα
- 250 ml σπιτικό ή έτοιμο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 4-5 φυλλαράκια Φασκόμηλο
- αλάτι
- πιπέρι
Τυλίγεται την γλυκοπατάτα με αλουμινόχαρτο και την βάζετε στον φούρνο να ψηθεί στον αέρα, στους 200oC για 40 λεπτά. Μόλις ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς , την καθαρίζετε και την κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σοτάρετε το βούτυρο για 2-3 λεπτά μαζί με το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να βράσει για 5-6 λεπτά. Προσθέτετε την γλυκοπατάτα και λιώνετε καλά τη σάλτσα με ράβδο χειρός ή με μούλτι. Βράζετε άλλα 2 λεπτά.
Βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Σουρώνετε και προσθέτετε λίγο βούτυρο.
Σερβίρετε τα νιόκι με σάλτσα γλυκοπατάτας και με ένα κλωναράκι φασκόμηλο για ντεκόρ.
Για την Συνταγή
0 Σχόλια