Go Back

Γαρίδες με φέτα και ούζο στον φούρνο

Ingredients
  

  • 1 κιλό γαρίδες μεσαίες ή μγάλες
  • 300 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 κούμα μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 400 γρ ντοματοχυμός συμπυκνωμένος
  • 100 ml ούζο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Αρχικά ετοιμάζουμε την σάλτσα. σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε πιπεριά και σκόρδο για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και μετέπειτα ρίχνουμε τον ντοματοχυμό και αλατοπίπερο. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε τις γαρίδες (βγάζουμε το εντεράκι και το κέλυφος. Τις απλώνουμε σε ταψί να τις χωράει σε μία στρώση και τις αλείφουμε με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα, τα ντοματίνια και τον μαιντανό, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.
Σερβίρουμε με ψημένο ψωμί περασμένο με ότι θέλουμε αλάτι, σκόρδο, λάδι, ...
Για την Συνταγή