Go Back

Βραστοί ζοχοί σαλάτα με φακές

Ingredients
  

  • 1 κιλό ζοχοί
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι χυμό
  • 1 κτγ ρίγανη
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι

Notes

Καθαρίζετε τους ζοχούς κόβοντάς τους από την ρίζα και αφαιρώντας ξερά ή σαπισμένα φύλλα. Τους μουσκεύετε για 10 λεπτά σε ξιδόνερο και πλένετε πολύ καλά σε μπόλικο τρεχούμενο νερό. Έπειτα, τους στραγγίζετε.
Βράζετε τις φακές σε μπόλικο νερό για 25 περίπου λεπτά και τις στραγγίζετε.
Βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνετε τους ζοχούς και βράζετε το πολύ 10 λεπτά. Τέλος, στραγγίζετε.
Σε σκεύος με καπάκι που κλείνει, τοποθετείτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη, το αλάτι και το μπούκοβο ή το πιπέρι. Κλείνετε καλά και ανακινείτε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετείτε σε μπολ τα χόρτα, τις φακές και περιχύνετε με λαδολέμονο. Ανακατεύετε και δοκιμάζετε. Προσθέτετε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή λεμόνι και σερβίρετε.
Για την Συνταγή