Go Back

Ομελέτα με μαλλιά αγγέλου

Notes

Βράζουμε τα μαλλιά αγγέλου σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε - ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε δυόσμο ή και μαϊντανό, τα σοταρισμένα λαχανικά, την γραβιέρα, τη φέτα και τα μαλλιά αγγέλου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι της κουζίνας, αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει η επιφάνεια.
Με μια σπάτουλα, ξεκολλάμε την ομελέτα από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε. Ξαναβάζουμε την ομελέτα στην φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Για την Συνταγή