Mαλλιά αγγέλου ή αλλιώς φιδές, το πολύ λεπτό ζυμαρικό, σαν νήματα, που συνήθως χρησιμοποιείται για παρασκευή σούπας, εμείς θα του αλλάξουμε ρότα.
Ομελέτα με μαλλιά αγγέλου
Notes
Βράζουμε τα μαλλιά αγγέλου σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε - ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε δυόσμο ή και μαϊντανό, τα σοταρισμένα λαχανικά, την γραβιέρα, τη φέτα και τα μαλλιά αγγέλου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι της κουζίνας, αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει η επιφάνεια.
Με μια σπάτουλα, ξεκολλάμε την ομελέτα από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε. Ξαναβάζουμε την ομελέτα στην φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Ομελέτα με μαλλιά αγγέλου, κολοκυθάκια και μανιτάρια
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 1/4/2023 (κατά προσέγκιση)
0 Σχόλια