Go Back

Αθερίνα τηγανιτή

Ingredients
  

  • 1 κιλό Αθερίνα
  • 200 γρ αλεύρι
  • 100 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κτγ σκόρδο σκόνη
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Πλένουμε καλά τα ψαράκια και αφαιρούμε τυχόν χορταράκια που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά τους. Βάζουμε τα ψάρια σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά.
Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το πανάρισμα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους. Ρίχνουμε τα ψαράκια στο μπολ και φροντίζουμε να καλυφτούν καλά από το μείγμα του παναρίσματος.
Βάζουμε στο τηγάνι μας αρκετό ηλιέλαιο, να κάψει καλά. Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα ψάρια, για 2-3 λεπτά το πολύ. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, και τα ακουμπάμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφού τηγανιστούν όλα τα ψαράκια, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα απολαμβάνουμε με την παρέα μας!
Για την Συνταγή
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 17/9/2022