Go Back

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και διάφορα τυριά

Ingredients
  

  • 500 γρ. μανιτάρια Porto Bello
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 12 φέτες μπέικον
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Notes

Αρχικά προετοιμάζουμε τα μανιτάρια, ξεφλουδίζουμε το εξωτερικό περίβλημα τους και με στεγνό χαρτί τα καθαρίζουμε καλά για να μην έχουν χώματα. Κόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε με το μείγμα που θα φτιάξουμε. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε ανάποδα σε μία λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε σε ένα τηγάνι για 1 λεπτό και αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε μέσα και αυτό. Βάζουμε και το σκόρδο κομμένο σε μικρά κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 2 λεπτά. Ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Μόλις τσιγαριστούν για 3 λεπτά,  βάζουμε τα τυριά της επιλογής μας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα. Έπειτα, γεμίζουμε τα μανιτάρια μας με το μείγμα και απλώνουμε από πάνω και άλλο τυρί αν θέλουμε.
Ψήνουμε τα μανιτάρια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε σε μία πιατέλα με ό,τι σαλάτα θέλουμε εμείς ή με κάποιο έτοιμο συνοδευτικό. 
Για την Συνταγή