Go Back

Ingredients
  

  • 1,5 κιλό μύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Notes

Αποκλειστικά αφορά φρέσκα μύδια με το κέλυφος, οπότε θα πρέπει να είναι κλειστά όταν θα τα χρησιμοποιήσουμε ή αν είναι μισάνοιχτα, μόλις τα αγγίζουμε θα πρέπει να κλείνουν. Όσα δεν κλείνουν ή είναι σπασμένα τα πετάμε.
Επίσης θα πρέπει να είμαστε σχολαστικοί με το καθάρισμά τους. Αφαιρούμε με ένα σφουγγάρι όλα τα ξένα σώματα που μπορεί να είναι κολλημένα πάνω στο κέλυφός τους. Με ένα μαχαιράκι ή με το χέρι μας τραβάμε και κόβουμε τον τρίχινο σύνδεσμο. Καθαρίζουμε (ξύνουμε) και πλένουμε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και μετά τα στραγγίζουμε.
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτουμε το λευκό κρασί. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μύδια και το τριμμένο πιπέρι.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να αχνιστούν για 5 λεπτά.
Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ζωμό τους. Μετά το άχνισμα όσα δεν έχουν ανοίξει θα πρέπει και αυτά να τα πετάξουμε.
Για την Συνταγή