Go Back

Καρβούνι στην σχάρα

Ingredients
  

  • 1-2 φέτες καρβούνι
  • 1 χούφτα μαϊντανός
  • χοντρό αλάτι
  • ελαιόλαδο

Notes

Όλα τα είδη της παλαμίδας (καρβούνι, ντάσκα, ρίκι, κοπάνι) είναι ψάρια με πολύ αίμα, πράγμα που δίνει στο κρέας τους μια βαριά μυρωδιά. Επίσης, περίεργη μυρωδιά αναδίδει και ο νωτιαίος μυελός του ψαριού που καλό είναι να τον αφαιρούμε. Για να αποβάλουμε, λοιπόν, αυτές τις μυρωδιές, κόβουμε το ψάρι σε φέτες, που βάζουμε σε ελαφρά χλιαρό νερό για 10 λεπτά και μετά για άλλα 10 λεπτά σε πολύ κρύο νερό.
Σε καυτή σχάρα ψήνουμε την κάθε φέτα ψαριού για 3 λεπτά απο κάθε πλευρά της, προσθετοντας το χοντρό αλάτι. Σερβίρουμε, περιχύνοντας ελαιόλαδο και μαιντανό.
Για την Συνταγή