Go Back

Λαζάνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

Ingredients
  

  • 500 γρ. λαζάνια περασμένα απο βραστό νερό για 3 λεπτά
  • 800 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, φρέσκο
  • 800 γρ. χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
  • ελαιόλαδο λίγο
  • 400 γρ. φέτα Βόνιτσας μαλακή
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για σοτάρισμα

Notes

Σε μια κατσαρόλα μεγάλη (να χωρέσει και το σπανάκι) σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε προσθέτωντας το σπανάκι σε δόσεις και το μαραίνουμε και αυτό. Ρίχνουμε και 2-3 πρέζες αλάτι για να το βοηθήσουμε. Στο τέλος ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά με το σπανάκι. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρατάμε σε ένα μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Στο πυρέξ που θα φτιάξουμε το φαγητό βάζουμε κάτω- κάτω λίγο λάδι και το απλώνουμε με ένα πινέλο. Ρίχνουμε και 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα, ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ.
Προετοιμάζουμε τα λαζάνια περνώντας τα για 3 λεπτά απο βραστό νερό. Βάζουμε την πρώτη στρώση από λαζάνια και υπολογίζουμε την γέμιση απο σπανάκι που έχουμε προετοιμάσει για 3 στρώσεις, ενώ για σάλτσα και τυριά για 4 στρώσεις. Πάνω από αυτά βάζουμε την πρώτη στρώση απο σπανάκι, ακόλουθα βάζουμε τη σάλτσα και τέλος τα τυριά. Κάνουμε άλλες 2 στρώσεις με τα υλικά αυτά (λαζάνια, χορταρικά, σάλτσα, τυριά). Τελειώνουμε με μία στρώση με λαζάνια και αποπάνω την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι που από το πλάι του πυρέξ να φαίνεται ότι βράζει καλά το φαγητό μας, το τυρί να έχει λιώσει.