Λαζάνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας.
Οδηγίες Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα μεγάλη (να χωρέσει και το σπανάκι) σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε προσθέτωντας το σπανάκι σε δόσεις και το μαραίνουμε και αυτό. Ρίχνουμε και 2-3 πρέζες αλάτι για να το βοηθήσουμε. Στο τέλος ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά με το σπανάκι. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρατάμε σε ένα μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Στο πυρέξ που θα φτιάξουμε το φαγητό βάζουμε κάτω- κάτω λίγο λάδι και το απλώνουμε με ένα πινέλο. Ρίχνουμε και 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα, ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ.
Προετοιμάζουμε τα λαζάνια περνώντας τα για 3 λεπτά απο βραστό νερό. Βάζουμε την πρώτη στρώση από λαζάνια και υπολογίζουμε την γέμιση απο σπανάκι που έχουμε προετοιμάσει για 3 στρώσεις, ενώ για σάλτσα και τυριά για 4 στρώσεις. Πάνω από αυτά βάζουμε την πρώτη στρώση απο σπανάκι, ακόλουθα βάζουμε τη σάλτσα και τέλος τα τυριά. Κάνουμε άλλες 2 στρώσεις με τα υλικά αυτά (λαζάνια, χορταρικά, σάλτσα, τυριά). Τελειώνουμε με μία στρώση με λαζάνια και αποπάνω την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι που από το πλάι του πυρέξ να φαίνεται ότι βράζει καλά το φαγητό μας, το τυρί να έχει λιώσει.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Λαζάνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 16/2/22
Σημείωση για τον Αναγνώστη
Στο taperaki.gr, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει και όλας. Οπότε το ευρετήριο συνταγών εμπλουτίζεται και από τους δυο μας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε μα τις μαγειρεύουμε, γευόμαστε και αν μας αρέσουν τότε τις καταγράφουμε. Η αναφορά στην πηγή / ιδέα γίνεται διότι αυτό είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες δε είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, γνωρίζοντας ότι αν και είναι με ατέλειες, σίγουρα δε ως ερασιτεχνικές λήψεις, μπορεί να μην πληρούν τα όποια στάνταρντ μα, αυτό προτιμούμε να συμβαίνει στο προσωπικό μας ιστολόγιο.