Λαζάνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

Λαζάνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

Λαζάνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας.

Οδηγίες Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα μεγάλη (να χωρέσει και το σπανάκι) σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε προσθέτωντας το σπανάκι σε δόσεις και το μαραίνουμε και αυτό. Ρίχνουμε και 2-3 πρέζες αλάτι για να το βοηθήσουμε. Στο τέλος ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά με το σπανάκι. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρατάμε σε ένα μπολ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Στο πυρέξ που θα φτιάξουμε το φαγητό βάζουμε κάτω- κάτω λίγο λάδι και το απλώνουμε με ένα πινέλο. Ρίχνουμε και 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα, ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ.

Προετοιμάζουμε τα λαζάνια περνώντας τα για 3 λεπτά απο βραστό νερό. Βάζουμε την πρώτη στρώση από λαζάνια και υπολογίζουμε την γέμιση απο σπανάκι που έχουμε προετοιμάσει για 3 στρώσεις, ενώ για σάλτσα και τυριά για 4 στρώσεις. Πάνω από αυτά βάζουμε την πρώτη στρώση απο σπανάκι, ακόλουθα βάζουμε τη σάλτσα και τέλος τα τυριά. Κάνουμε άλλες 2 στρώσεις με τα υλικά αυτά (λαζάνια, χορταρικά, σάλτσα, τυριά). Τελειώνουμε με μία στρώση με λαζάνια και αποπάνω την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά.

Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι που από το πλάι του πυρέξ να φαίνεται ότι βράζει καλά το φαγητό μας, το τυρί να έχει λιώσει.

Για την Συνταγή

Σημείωση για τον Αναγνώστη

Στο taperaki.gr, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει και όλας. Οπότε το ευρετήριο συνταγών εμπλουτίζεται και από τους δυο μας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε μα τις μαγειρεύουμε, γευόμαστε και αν μας αρέσουν τότε τις καταγράφουμε. Η αναφορά στην πηγή / ιδέα γίνεται διότι αυτό είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες δε είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, γνωρίζοντας ότι αν και είναι με ατέλειες, σίγουρα δε ως ερασιτεχνικές λήψεις, μπορεί να μην πληρούν τα όποια στάνταρντ μα, αυτό προτιμούμε να συμβαίνει στο προσωπικό μας ιστολόγιο.

 

Συστατικά:

  • 500 γρ. λαζάνια περασμένα απο βραστό νερό για 3 λεπτά
  • 800 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο φρέσκο
  • 800 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • ελαιόλαδο, λίγο
  • 400 γρ. φέτα, μαλακή, Βόνιτσας
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο, για σοτάρισμα

 

Επέλεξε συστατικό

Garam Masala , Kαρύδα , Αβοκάντο , Αγγουράκι Τουρσί , Αγγούρι , Αγκινάρα , Αλεύρι , Αλμύρα , Αμύγδαλα , Ανθότυρο , Αντζούγια , Αρακάς , Αρνί , Αυγά , Αχλάδι , Βασιλικός , Βότκα , Βούτυρο Κερκύρας , Βρώμη , Γάλα , Γάλα Καρύδας , Γαρίδα , Γιαούρτι , Γλυκοπατάτα , Γλώσσα , Γραβιέρα , Δαμάσκηνα , Δυόσμο , Ελιές , Ζαμπόν , Ζαχαρούχο Γάλα , Ζυμαρικά , Κακάο , Καλαμπόκι , Καπνιστό Τυρί , Καρότο , Κάρυ , Κατίκι , Κιμάς , Κόλιανδρος , Κολοκύθα , Κολοκύθι , Κοτόπουλο , Κουνουπίδι , Κουρκουμάς , Κρέμα Γάλακτος , Κρέμα Καρύδας , Κρεμμύδι , Κριθαράκι , Λαχανάκια , Λάχανο , Λόλα , Λουκάνικα , Μαιντανός , Μανιτάρια , Μέλι , Μελιτζάνα , Μερέντα , Μήλο , Μοσχάρι , Μοτσαρέλα , Μπαμπού , Μπανάνα , Μπέικον , Μπισκότα , Μπρόκολο , Μπύρα , Μύδια , Μυρώνια , Νιόκι , Νούντλς , Ντομάτα , Ντοματίνια , Παντζάρια , Παρμεζάνα , Πατάτα , Πέστροφα , Πιπεριά , Πορτοκάλι , Πράσα , Ρέγκα , Ρόδι , Ροκφόρ , Ρύζι , Σαλάμι Αέρος , Σαρδέλα , Σέλερι , Σέλινο , Σελινόριζα , Σέσκουλα , Σιμιγδάλι , Σκουμπρί , Σόγια , Σολομός , Σπανάκι , Σύκα , Ταχίνι , Τόνος , Τραχανάς , Τυρί κρέμα , Τυρί Τσένταρ , Τυριά , Φακές , Φασκόμηλο , Φασολάκια , Φασόλια , Φέτα , Φινόκιο , Φράουλα , Φύτρα Φασολιού , Χταπόδι , Ψαρικά

Πρόσφατο Αντίδοτο

Loading RSS Feed