Go Back

Κρεατόπιτα με μανιτάρια & κρεμμύδια

Ingredients
  

  • 1 (850) πακέτο (γρ.) ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ χωριάτικη
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 kg. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κσ. μαϊντανός
  • 2 κσ. δυόσμος
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 πακέτο Μανιτάρια κατεψυγμένα Μπάρμπα Στάθης κομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Ξεπαγώνουμε καλά την ζύμη (2-3 ώρες εκτός ψυγείου). Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σε καυτή φωτιά, σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ζωμό ή το νερό και βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.Αποσύρουμε από την φωτιά και σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Κατόπιν χτυπάμε ελαφρά ΄τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε στο μείγμα. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο τηγάνι όπως είναι μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν τα βάζουμε στο μείγμα και αυτά.
Αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα καλύπτοντας το πάτο και τα πλαϊνά. Λαδώνουμε το κάθε φύλλο. Απλώνουμε την γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά. Κατόπιν ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάντα αλείφοντας με λάδι.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.