Κρεατόπιτα με μανιτάρια & κρεμμύδια

από | Φεβ 1, 2012 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Πίτες

Λαχταριστή κρεατόπιτα με μανιτάρια & κρεμμύδια, που με το χωριάτικο φύλο θυμίζει της γιαγιάς. Χορταίνεις και απολαμβάνεις κάθε ώρα και στιγμή, ζεστή ή και παγωμένη.

Κρεατόπιτα με μανιτάρια & κρεμμύδια

Ingredients
  

  • 1 (850) πακέτο (γρ.) ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ χωριάτικη
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 kg. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κσ. μαϊντανός
  • 2 κσ. δυόσμος
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 πακέτο Μανιτάρια κατεψυγμένα Μπάρμπα Στάθης κομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Ξεπαγώνουμε καλά την ζύμη (2-3 ώρες εκτός ψυγείου). Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σε καυτή φωτιά, σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ζωμό ή το νερό και βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.Αποσύρουμε από την φωτιά και σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Κατόπιν χτυπάμε ελαφρά ΄τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε στο μείγμα. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο τηγάνι όπως είναι μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν τα βάζουμε στο μείγμα και αυτά.
Αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα καλύπτοντας το πάτο και τα πλαϊνά. Λαδώνουμε το κάθε φύλλο. Απλώνουμε την γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά. Κατόπιν ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάντα αλείφοντας με λάδι.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 01/02/12
  • Αρχική ιδέα: Πιθανό από βιβλίο μαγειρικής

Δείτε επίσης

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα που επιτέλους δεν έμοιαζε με αυτή της μαμάς μου και την συναγωνιζόταν σε γεύση. Λιγότερη λαδερή, με πολλά μυρωδικά. Σπανακόπιτα 1 πακέτο ΖΥΜΗ χωριάτικη ((600 γρ.))1 kg δροσερό σπανάκι (φρεσκοπλυμένο)1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο (ψιλοκομμένο)1/2 ματσάκι...

Διαβάστε Περισσότερα
Τάρτα με ντοματίνια

Τάρτα με ντοματίνια

Τάρτα με ντοματίνια και ανθότυρο, μούρλια γεύση σαν πίτσα που σε μαγεύει Τάρτα με ντοματίνια 1 πακέτο ζύμη κουρού ((Χρυσή Ζύμη))300 γρ. ντοματίνια3 μεγάλα κρεμμύδια1 σκελίδα σκόρδο250 γρ. ανθότυρορίγανηχοντρό αλάτιπιπέρικαφέ ζάχαρηελαιόλαδο Τουλάχιστον μια ώρα...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις