Αυγά

Ομελέτα με μαλλιά αγγέλου

Ομελέτα με μαλλιά αγγέλου

Mαλλιά αγγέλου ή αλλιώς φιδές, το πολύ λεπτό ζυμαρικό, σαν νήματα, που συνήθως χρησιμοποιείται για παρασκευή σούπας, εμείς θα του αλλάξουμε ρότα. Ομελέτα με μαλλιά αγγέλου Βράζουμε τα μαλλιά αγγέλου σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε -...

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα που επιτέλους δεν έμοιαζε με αυτή της μαμάς μου και την συναγωνιζόταν σε γεύση. Λιγότερη λαδερή, με πολλά μυρωδικά. Σπανακόπιτα 1 πακέτο ΖΥΜΗ χωριάτικη ((600 γρ.))1 kg δροσερό σπανάκι (φρεσκοπλυμένο)1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο (ψιλοκομμένο)1/2 ματσάκι...

Βραστά αβγά με καπνιστή πέστροφα

Βραστά αβγά με καπνιστή πέστροφα

Βραστά αβγά με καπνιστή πέστροφα για το πρωινο ή και για ορεκτικό στο τραπέζι Βραστά αβγά με καπνιστή πέστροφα 4 βρασμένα αυγά (σφιχτά)60 γρ. φιλέτο πέστροφας (τεμαχισμένο)2 κ.σ. μαγιονέζα1 κ.σ. κάππαρη2 κ.σ. χυμός λεμονιού1 κ.σ. μαϊντανός (τριμμένος)1/4 κ.γ. κύμινο...

Αυγοφέτα ρολάκι με τσένταρ και αλλαντικά

Αυγοφέτα ρολάκι με τσένταρ και αλλαντικά

Πανέυκολη αυγοφέτα ρολάκι με τσένταρ και αλλαντικά για το πρωινό. Αυγοφέτα ρολάκι με τσένταρ και αλλαντικά 2 αυγά6 φέτες ψωμί (για τοστ)3 φέτες τυρί τσένταρ3-6 φέτες ζαμπόν ή μπέικον ρολόαλάτι Σε μπολ χτυπάς ελαφρά δύο αυγά. Πέρνεις μια φέτα από το ψωμί του τοστ,μ της...

Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη

Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη

Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη που σε ένα σκέυος, στο τηγάνι, γίνονται όλα! Αυτα τα νουντλς ειναι ψιλα σαν νήματα. Κατασκευασμένα από φασόλια mung (πράσινα φασόλια), ίδια με εκείνα που χρησιμοποιουνται για φυτρα. Είναι ιδιαιτερα δημοφιλή στην Ασία,...

Αμερικάνικη Ομελέτα

Αμερικάνικη Ομελέτα

Η Αμερικάνικη Ομελέτα ή Western ομελέτα είναι ο συνδυασμός αλλαντικού, μπέικον κατά προτίμηση, ντομάτας ή και όποιο άλλο λαχανικό επιθυμείτε. Στην τρέχουσα εκδοχή αποτελεί μια θεϊκή απόλαυση για πρωινό! Μείγμα Ομελέτας: Όχι πολλή ώρα χτύπημα. Δε θέλει πολύ χτύπημα η...

Ινδικό ρύζι με κάρυ και αυγό

Ινδικό ρύζι με κάρυ και αυγό

Τηγανητό ρύζι με αυγό και κάρυ, με αρκετό κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα και κουρκουμά! Το τηγανητό ρύζι με αυγό είναι ένα από τα δημοφιλέστερα Κινέζικα πιάτα. Πρόκειται για ένα κλασσικό τηγανητό ρύζι (stir-fry) το οποίο συνήθως περιλαμβάνει σόγια σος, κρεμμύδια και αυγά,...

Αυγοσαλάτα του πειρατή

Αυγοσαλάτα του πειρατή

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γεύση για εναλλακτική αυγοσαλάτα, για το πρωινό ή και για συνοδευτικό που σίγουρα θα εκπλήξει η δροσερή της χροιά. Αυγοσαλάτα του πειρατή 6 αυγά (καλοβρασμένα)2 κ.γ. μαγιονέζα1 αβοκάντο (ψιλοκομμένο)1-2 κ.γ. ξινό ((όπως αρέσει))1 κ.γ. σκόρδο...

Ομελέτα με ασπράδια και φρέσκα μυρωδικά

Ομελέτα με ασπράδια και φρέσκα μυρωδικά

Τι να κάνω με αυτό που μου περισσεύει π.χ. όταν χρειάζομαι τους κρόκους από τα αυγά και μου περισσεύουν τα ασπράδια. Ομελέτα με ασπράδια και φρέσκα μυρωδικά 4-5 ασπράδια αυγώνλίγο κατίκι Δομοκού ή Ανθότυρο1 χούφτα άνηθο (ψιλοκομμένος)1 χούφτα βασιλικό ή δυόσμο...

Ομελέτα με Πράσα

Ομελέτα με Πράσα

Ομελέτα με πράσα για ένα απολαυστικό πρωινό. Ομελέτα με Πράσα 4 αυγά2 πράσα1/2 κούπα παρμεζάνα (τριμμένη)λίγο τζίντζερ (φρέσκο)1 κ.σ. γάλα1 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι Σε μικρό μπολάκι βάζουμε τα αυγά, την παρμεζάνα, το γάλα και το πιπέρι και χτυπάμε καλά. Ψιλοκόβουμε...

συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις