Ινδικό ρύζι με κάρυ και αυγό

από | Απρ 12, 2020 | 0 Σχόλια

Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Τηγανητό ρύζι με αυγό και κάρυ, με αρκετό κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα και κουρκουμά!

Το τηγανητό ρύζι με αυγό είναι ένα από τα δημοφιλέστερα Κινέζικα πιάτα. Πρόκειται για ένα κλασσικό τηγανητό ρύζι (stir-fry) το οποίο συνήθως περιλαμβάνει σόγια σος, κρεμμύδια και αυγά, μαζί με διάφορα άλλα λαχανικά. Με το καυτερό πιπέρι, το κάρυ και τον κουρκουμά από Κινέζικο τηγανητό ρύζι, γίνεται Ινδικό τηγανητό ρύζι.

Ινδικό ρύζι με κάρυ και αυγό

Ingredients
  

Για το ρύζι:

  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 625 ml νερό ;
  • αλάτι

Για το ινδικό μείγμα:

  • 2-3 κ.σ. βούτυρο
  • 550 γρ. (3 μέτρια) κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 2 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γ. αλάτι

Notes

Σε κατσαρόλα βάζετε το ρύζι να βράσει σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο το νερό. Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις βράσει το αφαιρείτε από τη φωτιά, το σκεπάζετε με μία πετσέτα και το αφήνετε στην άκρη (την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω να το βάλω στον ατμό).
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζετε το βούτυρο, να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε για 6 λεπτά, μέχρι να γίνει τσιγαριστεί καλά και προσθέτετε το σκόρδο. Ανακατεύετε για μισό λεπτό και προσθέτετε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα αυγά. Τα αυγά τα μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά περίπου σαν scramble eggs. Όταν το αυγό, μαγειρευτεί καλά προσθέτετε το ρύζι.
Ανακατεύετε συνέχεια για 3 λεπτά μέχρι τα υλικά μας να γίνουν ένα μείγμα και σερβίρετε!

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις