Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη

από | Απρ 28, 2020 | 0 Σχόλια

Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη που σε ένα σκέυος, στο τηγάνι, γίνονται όλα!

Αυτα τα νουντλς ειναι ψιλα σαν νήματα. Κατασκευασμένα από φασόλια mung (πράσινα φασόλια), ίδια με εκείνα που χρησιμοποιουνται για φυτρα. Είναι ιδιαιτερα δημοφιλή στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, Κορέας, Ιαπωνίας, Φιλιππίνες, Ταϊβάν, Ταϊλάνδης, Βιετνάμ και Χονγκ Κονγκ και μπορειτε να τα βρείτε εύκολα στα ασιατικα παντοπωλεία. Εύκολο να προετοιμαστούν αυτα,το μόνο που χρειάζεται είναι μούσκεμα για λίγα λεπτά 5 έως 10 πριν από το μαγείρεμα.

Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη

Ingredients
  

  • 200 γρ. Νουντλς
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • καυτερή πιπεριά τσίλι (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος και την διάθεση)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 250 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • Φρέσκο τζίντζερ όσο και το σκόρδο
  • 1 κ.γ. άσπρο πιπέρι

Notes

Αρχικά προετοιμάζεις όλα τα υλικά να είναι διαθέσιμα για όταν χρειασθούν. Επίσης προτείνω μια ξύλινη τσιμπίδα ως το ιδανικό εργαλείο μαγειρικής. Κόβεις πιπεριές σε λωρίδες, το φρέσκο κρεμμύδι χοντροκομμένο, τζίντζερ και σκόρδο ψιλοκομμένο όχι λιωμένο. Σε κατσαρόλα βάζεις νερό και όταν βράσει βάζεις τις γαρίδες για 5 λεπτά. Όταν ετοιμασθούν τις σουρώνεις και τις αφήνεις σε ένα μπολ με αλάτι.
Σε βαθύ τηγάνι βάζεις νερό (τόσο όσο) και όταν βράσει βάζεις για λίγο τα νουντλς. Σε ένα σουρωτήρι τα σουρώνεις και τα αφήνεις εκεί. Έχοντας έτοιμες γαρίδες και νουντλσ ξεκινάς στο βαθύ τηγάνι το μαγείρεμα.
Αρχικά βάζεις λάδι και με το που ζεσταθεί σωτάρεις πιπεριές, ξερό κρεμμύδι με αλάτι και πιπέρι. Τα αποσύρεις σε ένα πιάτο και ξαναβάζεις λίγο λάδι. Βάζεις τα χτυπημένα αυγά και τα τηγανίζεις σαν σκραμπλ αυγά. Με το πέρας τα αποσύρει και αυτά. Ξαναπροσθέτεις λίγο λάδι και σοτάρεις τις γαρίδες που και αυτές τις αποσύρεις όταν ετοιμασθούν.
Τέλος προσθέτεις πάλι λάδι και αυτή την φορά βάζεις το τζίντζερ, το σκόρδο. το κάρυ. Μετά προσθέτεις το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύεις συνεχώς. Αν θες προσθέτεις λίγο ακόμη λάδι και προσθέτεις τα νουντλς. Ανακατεύεις να πάρουν χρώμα και να αρωματισθούν. Στην συνέχεια προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τις καυτερές πιπεριές και λίγη σόγια σος.
Ανακατεύεις, δοκιμάζεις και το φαγητό είναι έτοιμο να σερβιρισθεί.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις