Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη

Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη

Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη που σε ένα σκέυος, στο τηγάνι, γίνονται όλα!

Αυτα τα νουντλς ειναι ψιλα σαν νήματα. Κατασκευασμένα από φασόλια mung (πράσινα φασόλια), ίδια με εκείνα που χρησιμοποιουνται για φυτρα. Είναι ιδιαιτερα δημοφιλή στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, Κορέας, Ιαπωνίας, Φιλιππίνες, Ταϊβάν, Ταϊλάνδης, Βιετνάμ και Χονγκ Κονγκ και μπορειτε να τα βρείτε εύκολα στα ασιατικα παντοπωλεία. Εύκολο να προετοιμαστούν αυτα,το μόνο που χρειάζεται είναι μούσκεμα για λίγα λεπτά 5 έως 10 πριν από το μαγείρεμα.

Οδηγίες Συνταγής

Αρχικά προετοιμάζεις όλα τα υλικά να είναι διαθέσιμα για όταν χρειασθούν. Επίσης προτείνω μια ξύλινη τσιμπίδα ως το ιδανικό εργαλείο μαγειρικής. Κόβεις πιπεριές σε λωρίδες, το φρέσκο κρεμμύδι χοντροκομμένο, τζίντζερ και σκόρδο ψιλοκομμένο όχι λιωμένο. Σε κατσαρόλα βάζεις νερό και όταν βράσει βάζεις τις γαρίδες για 5 λεπτά. Όταν ετοιμασθούν τις σουρώνεις και τις αφήνεις σε ένα μπολ με αλάτι.

Σε βαθύ τηγάνι βάζεις νερό (τόσο όσο) και όταν βράσει βάζεις για λίγο τα νουντλς. Σε ένα σουρωτήρι τα σουρώνεις και τα αφήνεις εκεί. Έχοντας έτοιμες γαρίδες και νουντλσ ξεκινάς στο βαθύ τηγάνι το μαγείρεμα.

Αρχικά βάζεις λάδι και με το που ζεσταθεί σωτάρεις πιπεριές, ξερό κρεμμύδι με αλάτι και πιπέρι. Τα αποσύρεις σε ένα πιάτο και ξαναβάζεις λίγο λάδι. Βάζεις τα χτυπημένα αυγά και τα τηγανίζεις σαν σκραμπλ αυγά. Με το πέρας τα αποσύρει και αυτά. Ξαναπροσθέτεις λίγο λάδι και σοτάρεις τις γαρίδες που και αυτές τις αποσύρεις όταν ετοιμασθούν.

Τέλος προσθέτεις πάλι λάδι και αυτή την φορά βάζεις το τζίντζερ, το σκόρδο. το κάρυ. Μετά προσθέτεις το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύεις συνεχώς. Αν θες προσθέτεις λίγο ακόμη λάδι και προσθέτεις τα νουντλς. Ανακατεύεις να πάρουν χρώμα και να αρωματισθούν. Στην συνέχεια προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τις καυτερές πιπεριές και λίγη σόγια σος.

Ανακατεύεις, δοκιμάζεις και το φαγητό είναι έτοιμο να σερβιρισθεί.

Για την Συνταγή

Συστατικά:

  • 200γρ νουντλς
  • Μισή πράσινη πιπεριά
  • Μισή κόκκινη πιπεριά
  • Καυτερή Πιπεριά – τσίλι (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος και την διάθεση)
  • Ένα μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 250 γρ γαρίδες αποφλειωμένες φρέσκες ή κατεψυγμνένες
  • 2 Αυγά
  • 1 κσ κάρυ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κσ σόγια σος
  • Φρέσκο τζίντζερ όσο και το σκόρδο
  • 1 κγ άσπρο πιπέρι

 

 

με ένα κλικ, βοηθάς

μαγείρεψε με

Garam Masala , Kαρύδα , Αβοκάντο , Αγγουράκι Τουρσί , Αγγούρι , Αλμύρα , Αμύγδαλα , Ανθότυρο , Αντζούγια , Αρακάς , Αυγά , Βούτυρο Κερκύρας , Βρώμη , Γαρίδα , Γιαούρτι , Γλυκοπατάτα , Γλώσσα , Γραβιέρα , Δυόσμο , Ελιές , Ζαμπόν , Ζαχαρούχο Γάλα , Ζυμαρικά , Κακάο , Καλαμπόκι , Καπνιστό Τυρί , Καρότο , Κάρυ , Κατίκι , Κιμάς , Κόλιανδρος , Κολοκύθα , Κολοκύθι , Κοτόπουλο , Κουνουπίδι , Κουρκουμάς , Κρεμμύδι , Λαχανάκια , Λάχανο , Λόλα , Λουκάνικα , Μαιντανός , Μανιτάρια , Μέλι , Μελιτζάνα , Μερέντα , Μήλο , Μοσχάρι , Μοτσαρέλα , Μπανάνα , Μπέικον , Μπισκότα , Μπρόκολο , Μύδια , Νιόκι , Νούντλς , Ντομάτα , Ντοματίνια , Παντζάρια , Παρμεζάνα , Πατάτα , Πέστο Βασιλικού , Πέστροφα , Πιπεριά , Πορτοκάλι , Πράσα , Ρέγκα , Ρόδι , Ροκφόρ , Ρύζι , Σαλάμι Αέρος , Σαρδέλα , Σέλερι , Σέλινο , Σελινόριζα , Σέσκουλα , Σιμιγδάλι , Σκουμπρί , Σολομός , Σπανάκι , Ταχίνι , Τόνος , Τραχανάς , Τυρί κρέμα , Φακές , Φασκόμηλο , Φασολάκια , Φασόλια , Φέτα , Φινόκιο , Φράουλα , Χταπόδι , Ψαρικά

Πρόσφατο Αντίδοτο

  • Βία στην βία, εργαλείο για τον κυβερνήτηΒία στην βία, εργαλείο για τον κυβερνήτη
    Φοβάμαι έγραψα σε προγενέστερη δημοσίευσή μου, μα τώρα πλέον θλίβομαι! Θλίβομαι για το σβήσιμο της μεγαλειώδους συγκέντρωσης από τα επεισόδια των χούλιγκαν. Μέχρι και τις 19:00 ήμουν ευτυχής που παρευρέθηκα στην ειρηνική διαδήλωση στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Ειρηνική μέχρι που εμφανίστηκαν οι γνωστοί άγνωστοι. Τους είδαμε να περνάνε ανάμεσά μας,… Read more »