Τηγανητό ρύζι με μανιτάρια και μπαμπού

από | Απρ 27, 2020 | 0 Σχόλια

Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Τηγανητό ρύζι με μανιτάρια και μπαμπού.

Τηγανητό ρύζι με μανιτάρια και μπαμπού

Ingredients
  

  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά χοντροκομμένα
  • 1 κονσέρβα μπαμπού
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. τσίλι σος
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Notes

Αρχικά φτιάχνεις στον ατμό το ρύζι. Σε πλαστικό δοχείο πάντα, βάζεις τόσο νερό ίση με την ποσότητα του ρυζιού, αλάτι και το μαγειρεύεις. Όταν έτοιμο το αποσύρεις από τον ατμό και το βάζεις σε ένα πιάτο για να κρυώσει. Προσοχή, μόνο πλαστικά και ξύλινα σκεύη να έρθουν σε επαφή με το ρύζι. Επίσης βάζεις το μπαμπού σε βραστό νερό ίσα για πέντε λεπτά. Όταν και αυτό ετοιμασθεί το σουρώνεις και το αφήνεις να στραγγίξει.
Ζεσταίνεις το βαθύ τηγάνι ή αν έχει το γοκ σου και προσθέτεις λίγο λάδι. Τσιγαρίζεις σκόρδο, τζίτζερ και την πράσινη πιπεριά. Προσθέτεις το μπαμπού και σοτάρεις λιγάκι. Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια συνεχίζεις και συμπληρώνεις με το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών. Σημαντικό εδώ προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις να σοτάρεις.
Δοκιμάζεις αν είναι καλό το αλάτι. Αν ναι συμπληρώνεις μια κουταλιά σόγια σος, την ζάχαρη και την τσίλι σος. Για 2-3 λεπτά σοτάρεις και μετέπειτα προσθέτεις τα μανιτάρια, δοκιμάζεις και πάλι το αλάτι. Προσθέτεις το ρύζι και ευγενικά ανακατεύεις όλα τα υλικά κυρίως για να πάρει χρώμα το ρύζι από αυτά.
Δεν το αφήνεις για πολύ ώρα, δοκιμάζεις και αν έτοιμο το σερβίρεις σε πιατέλα γαρνίροντας το με το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών ψιλοκομμένο.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις