Γιορτινό τραπέζι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού

Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού

Κεφτέδες κόκκινης φακής φούρνου με σως ταχινιού χωρίς αλεύρι! Είναι πανεύκολοι και έτοιμοι σε ελάχιστα λεπτά. Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού 300 γρ φακές (κόκκινες)1 κρεμμύδι (ξερό)1 κτσ ντοματοπελτές1 κτσ ρίγανη150 γρ μαϊντανός (ψιλοκομμένος)αλάτιπιπέρι...

Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο

Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο

Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο, αρωματισμένα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο 1 κιλο πατάτες baby (κομμένες στη μέση)6 μανιτάρια (πορτομπέλο, κομμένα στα 4)250 γρ μανιτάρια (λευκά)300 ml πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)2...

Γαρίδες με φέτα και ούζο στον φούρνο

Γαρίδες με φέτα και ούζο στον φούρνο

Γαρίδες σαν σαγανάκι, με φέτα, μυρωδικά, ντοματίνια και αρωματισμένες με ούζο. Γαρίδες με φέτα και ούζο στον φούρνο 1 κιλό γαρίδες (μεσαίες ή μγάλες)300 γρ φέτα (θρυμματισμένη)1/2 κούμα μαιντανό (ψιλοκομμένο)20 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)400 γρ ντοματοχυμός...

Ζοχοί με πιπεριές Φλωρίνης, αγγουράκι τουρσί

Ζοχοί με πιπεριές Φλωρίνης, αγγουράκι τουρσί

Τους ζωχούς βράζουμε ελάχιστα για να πάρουμε όλη τη νοστιμιά τους, και τα απογειώνουμε με πικάντικα μπαχαρικά. Ζοχοί με πιπεριές Φλωρίνης, αγγουράκι τουρσί και καπνιστή πάπρικα 1/2 κιλό ζοχοί4-5 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο)7-8 αγγουράκια τουρσί (σε λεπτά...

Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Στη µαροκινή κουζίνα, «ταζίν» ονοµάζεται ένα κεραµικό σκεύος µαγειρέµατος µε κωνικό καπάκι (κάτι σαν τη δική µας γάστρα) µέσα στο οποίο σιγοψήνονται κρέας και λαχανικά µε διάφορα αρτύµατα. «Ταζίν» ονοµάζεται και αυτός ο τύπος µαγειρέµατος: σιγανό, ήπιο ψήσιµο σε...

Κορεάτικο σπανάκι

Κορεάτικο σπανάκι

Το σπανάκι κυκλοφορεί στην κατανάλωση φρέσκο, κονσερβοποιημένο ή κατεψυγμένο. Ακόμη μπορεί να διατηρηθεί και σε κοινούς καταψύκτες, αφού πρώτα ζεματιστεί, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική ενώ η καταγωγή του είναι...

Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια

Εύκολο χυλωμένο ριζότο μανιταριών! Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο. Ριζότο με μανιτάρια 1 φλιτζ ρύζι...

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί! Είναι μία ωραία επιλογή για να συνοδεύσει τσίπουρο ή ούζο. 1,5 κιλό μύδια1 ξερό κρεμμύδι100 γρ. λευκό κρασί1/2 ματσάκι μαϊντανόςχοντρό αλάτιπιπέριελαιόλαδο Αποκλειστικά αφορά φρέσκα μύδια με το κέλυφος, οπότε θα πρέπει να είναι κλειστά...

συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις