Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο

από | Σεπ 4, 2023 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegan, Vegeterian, Συνοδευτικά
Συστατικά: Μανιτάρια, Πατάτα

Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο, αρωματισμένα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο

Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο

Ingredients
  

  • 1 κιλο πατάτες baby κομμένες στη μέση
  • 6 μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 4
  • 250 γρ μανιτάρια λευκά
  • 300 ml πορτοκάλι χυμός
  • ½ λεμόνι χυμός
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κτγ κουρκουμά
  • 1 κτσ μουστάρδα γλυκιά
  • 2 κτσ δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα. Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 60 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο, μανιτάρια και το δεντρολίβανο και δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200°C, βάζοντας σε λειτουργία το πάνω grill. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα και μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο.
Σερβίρουμε αμέσως.
Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις