Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο, αρωματισμένα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο
- 1 κιλο πατάτες baby (κομμένες στη μέση)
- 6 μανιτάρια (πορτομπέλο, κομμένα στα 4)
- 250 γρ μανιτάρια (λευκά)
- 300 ml πορτοκάλι (χυμός)
- ½ λεμόνι (χυμός)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κτγ κουρκουμά
- 1 κτσ μουστάρδα (γλυκιά)
- 2 κτσ δεντρολίβανο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα. Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 60 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο, μανιτάρια και το δεντρολίβανο και δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200°C, βάζοντας σε λειτουργία το πάνω grill. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα και μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο.Σερβίρουμε αμέσως.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 4/9/2023