Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

από | Σεπ 7, 2023 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα.

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Ingredients
  

  • 500 γρ Πέρκα φρέσκια
  • 500 γρ πατάτα(ες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 100 γρ πορτοκάλι χυμός
  • ½ λεμόνι χυμός
  • 1 κτγ κουρκουμάς
  • 1 κτγ μουστάρδα με μέλι
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Notes

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, μουστάρδα, και τον κουρκουμά. Με ένα πιρούνι τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και μαζί με το χοντροκομμένο κρεμμύδι τα περνάμε από το μπολ με το μείγμα. Φροντίζουμε να πάει το μείγμα παντού και τα βάζουμε στο ταψί μας. Προσθετουμε μισή δόση απο ενα φλυτζάνι του καφέ νερό και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 60 λεπτά για να μαγειρευτούν οι πατάτες.
Παράλληλα στο μπολ με το μείγμα που έχει παραμείνει βυθίζουμε τα φιλέτα ψαριού για να μαριναρισθούν.
Προσθέτουμε το ψάρι πάνω απο τις πατάτες (προτείνω να τις λιώσετε ελαφρά με ενα πηρούνι) και προσθέτουμε υπολειπόμενο μείγμα. Συμπληρώνουμε με χοντρό αλάτι και ψήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την υπέροχη γεύση που παίρνουν και το ψάρι και οι πατάτες από τα υλικά που έχει. Καλή όρεξη!
Για την Συνταγή
 

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις