Ρομαντικό Δείπνο

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού

Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού

Κεφτέδες κόκκινης φακής φούρνου με σως ταχινιού χωρίς αλεύρι! Είναι πανεύκολοι και έτοιμοι σε ελάχιστα λεπτά. Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού 300 γρ φακές (κόκκινες)1 κρεμμύδι (ξερό)1 κτσ ντοματοπελτές1 κτσ ρίγανη150 γρ μαϊντανός (ψιλοκομμένος)αλάτιπιπέρι...

Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο

Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο

Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο, αρωματισμένα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο 1 κιλο πατάτες baby (κομμένες στη μέση)6 μανιτάρια (πορτομπέλο, κομμένα στα 4)250 γρ μανιτάρια (λευκά)300 ml πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)2...

Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Στη µαροκινή κουζίνα, «ταζίν» ονοµάζεται ένα κεραµικό σκεύος µαγειρέµατος µε κωνικό καπάκι (κάτι σαν τη δική µας γάστρα) µέσα στο οποίο σιγοψήνονται κρέας και λαχανικά µε διάφορα αρτύµατα. «Ταζίν» ονοµάζεται και αυτός ο τύπος µαγειρέµατος: σιγανό, ήπιο ψήσιµο σε...

Κορεάτικο σπανάκι

Κορεάτικο σπανάκι

Το σπανάκι κυκλοφορεί στην κατανάλωση φρέσκο, κονσερβοποιημένο ή κατεψυγμένο. Ακόμη μπορεί να διατηρηθεί και σε κοινούς καταψύκτες, αφού πρώτα ζεματιστεί, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική ενώ η καταγωγή του είναι...

Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια

Εύκολο χυλωμένο ριζότο μανιταριών! Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο. Ριζότο με μανιτάρια 1 φλιτζ ρύζι...

Σολωμός Teriyaki

Σολωμός Teriyaki

Σολωμός Teriyaki. Tο τεριάκι (κάντσι: 照り焼き) είναι μια μαγειρική τεχνική η οποία χρησιμοποιείται στην Ιαπωνική κουζίνα, όπου τα τρόφιμα ψήνονται στη σχάρα με γλάσο από σάλτσα σόγιας, μίριν και ζάχαρη. Σολωμός Teriyaki 1-2 φέτες σολομός (φιλέτο)1-2 φρέσκο κρεμμύδι...

Βίδες με κρέμα και μανιτάρια

Βίδες με κρέμα και μανιτάρια

Βίδες με κρέμα και μανιτάρια Βίδες με κρέμα και μανιτάρια 500 γρ. πένες100 γρ. μπέικον (κομμένο σε κύβους)300 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)20 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)150 ml λευκό κρασί500 γρ. κρέμα γάλακτος150 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)πολύ λίγο...

Πολύχρωμες πιπεριές με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι

Πολύχρωμες πιπεριές με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι

Πολύχρωμες πιπεριές με σύκα και δαμάσκηνα παρέα με το ρύζι ατμού ήταν μια γευστική εκπληξη στο κυριακάτικο τραπέζι. Πολύχρωμες πιπεριές με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι 3-4 μεγάλα κρεμμύδια2 σκελίδες σκόρδο1 κ.γ. ζάχαρη1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο1/2 ποτήρι λευκό...

συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις