Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γεύση για εναλλακτική αυγοσαλάτα, για το πρωινό ή και για συνοδευτικό που σίγουρα θα εκπλήξει η δροσερή της χροιά.

Υλικά

  • 6 καλοβρασμένα αυγά
  • 2 κουταλάκια μαγιονέζα
  • 1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • 1 με 2 κουταλάκια ξινό (όπως αρέσει)
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
  • Μισό κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικό)
  • Φέτες Πολύσπορο Ψωμί – φρυγανισμένες

Οδηγίες Συνταγής

Σε ένα πλαστικό μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά μα δεν τα πολτοποιείτε. Συνοδεύει και αναστατώνει τον ουρανίσκο με μια αίσθηση δροσιάς και απόλαυσης. Μπορεί να αποτελέσει γέμιση για σάντουιτς ή και επικάλυψη ψωμιού. Σε όποια χρήση με ψωμί προτείνω να είναι φρυγανισμένο πολύσπορο, ολικής ή όποια άλλο μαύρο επιθυμείτε. Ιδανικό για πρωινό μα και για το σχολείο όπου με μια φέτα ψωμιού (στην μέση διπλωμένη, εύκολα δημιουργείς γευστική φωλιά του πειρατή. Έτσι την ονόμασα και το παιδί κέρναγε και τους φίλους του!

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 24/04/15
  • Αρχική ιδέα: http://cookingwithbrittany.com/recipe/egg-salad-sandwich/