Τάρτα με ντοματίνια

από | Φεβ 6, 2021 | 0 Σχόλια

Τάρτα με ντοματίνια και ανθότυρο, μούρλια γεύση σαν πίτσα που σε μαγεύει

Τάρτα με ντοματίνια

Ingredients
  

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού (Χρυσή Ζύμη)
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • ρίγανη
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι
  • καφέ ζάχαρη
  • ελαιόλαδο

Notes

Τουλάχιστον μια ώρα νωρύτερα έχεις βγάλει την ζύμη απο την κατάψυξη για να ξεπαγώσει.
Ψιλοκόβεις τα κρεμμύδια και στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι τα τσιγαρίζεις μέχρι να γυαλίσουν πάρουν κίτρινιο χρώμα, προσθέτοντας ενα κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη. Τα βγάζεις απο την φωτιά και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν καλά.
Καθαρίζεις τα ντοματίνια και τα κόβεις στα τρία. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα ρηχό μεγάλο ταψι του φούρνου απλώνεις χαρτί ψησίματος. Βάζεις την ζύμη, την μια πάνω στην άλλη και με ενα πινέλο την περνάς με λάδι.
Απλώνεις τα καραμελωμένα κρεμμύδια στην ζύμη αφήνοντας 2 εκ. απόσταση από τις άκρες. Με ένα κουτάλι ή με τα χέρια σου (ανάλογα το πόσο κρεμώδες ειναι το ανθότυρο), το μοιράζεις ισομερώς πάνω στα κρεμμύδια. Ραντίζεις με ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με χοντρό αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη.
Διπλώνεις την ζύμη απο τις άκρες ενώνοντας τα δύο φύλλα ζύμης και σχηματίζοντας σχήμα παραλληλόγραμης τάρτας και την χαράζεις απαλά με την μυτη του μαχαιριού.
Ψήνεις την τάρτα με ντοματίνια στον αέρα για 25-35′, μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να ψηθούν τα ντοματίνια.

Για την Συνταγή

Για τα ντοματίνια

Το ντοματίνι έχει εποχή, και αυτή είναι η καλοκαιρινή, ακριβώς όπως η ντομάτα. Η ιδανική θερμοκρασία για την καλλιέργεια τους είναι 20-28°C. Ντοματίνια παράγονται σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη και τις Κυκλάδες μέχρι τη Σάμο και τη Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχουν πάνω από 10.000 ποικιλίες ντομάτας. Ανάλογη είναι και η πληθώρα στα ντοματίνια. Τα περισσότερα είναι υβρίδια, διασταυρώσεις δηλαδή ποικιλιών. Τα βασικά είδη είναι δύο: τα στρογγυλά (τσέρι) και τα μακρόστενα (βελανίδια). Για τις διαφορές στο σχήμα, το μέγεθος ή το χρώμα ευθύνονται οι ποικιλίες που επιλέγουν οι καλλιεργητές. Η γεύση, η γλύκα, το πάχος της φλούδας και τα σπόρια καθορίζονται επίσης από την ποικιλία, αλλά και από το έδαφος και το κλίμα.

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις