Go Back

Πατατόπιτα με Τυρί ή Αυγά

Ingredients
  

  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 αυγά ή τυρί τριμμένο
  • 2-3 φέτες μπέικον
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι

Notes

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη (όπως κάνουμε με τα καρότα). Βάζουμε τις τρίμμενες πατάτες στο σουρωτήρι με αλάτι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και απλώνουμε μια στρώση πατάτα τριμμένη πάχους περίπου 1 1/5 -2 εκατοστών. Μόλις ψηθεί καλά (ροδίσει) το γυρνάμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά (σαν ομελέτα). Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο ρηχό.
Τηγανίζουμε τα αυγά και σοτάρουμε λίγο το μπέικον και τα σερβίρουμε πάνω στην πατατόπιτα. Εναλλακτικά τρίβουμε τυρί.