Go Back

Σολoμός πορτοκάλι στο τηγάνι

Ingredients
  

  • 1/2 kg. Σολομός φιλέτο
  • 1 κούπα χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Τζίντζερ
  • Βασιλικός ξερός

Notes

Σε ζεσταμένο τηγάνι βάζουμε τον σολομό μαζί με το κρασί για λίγο, ίσα για να ψηθούν και οι δύο πλευρές του. Τον αφήνουμε με την πέτσα στον πάτο του τηγανιού, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεμένο με τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί σκεπασμένο με καπάκι τουλάχιστον για 10 λεπτά.
Στο τηγάνι πρέπει να υπάρχει ζουμί όχι όμως να σκεπάζει τον σολομό. Προσέχουμε να μην εξατμιστούν τα υγρά ή και να μαγειρευτεί πολύ ώρα και να  ξεραθεί, πρέπει να διατηρηθεί ζουμερός.