Go Back

Μοσχαράκι Κατσαρόλας από την Μπρούνα

Ingredients
  

  • 1 kg. Μοσχάρι εισαγωγής Δανίας Κιλότο ή στρογγυλό ή στέρνα, να μην έχει νεύρα, συνήθως από Σκλαβενίτη
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 L ζωμός βοδινού
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Ετοιμάζουμε τον ζωμό βοδινού με ένα λίτρο νερό και κρατάμε ζεσταμένο.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά και όταν καραμελώσει τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές και το κρέας. Χαμηλώνουμε την φωτιά, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ανά τακτά χρονικά διαστήματα συμπληρώνουμε ζωμό. Προσοχή βάζουμε λίγο, δεν θέλουμε να βράσει το κρέας. Γυρνάμε με προσοχή το κρέας για να ψηθεί από όλες τις πλευρές.
Μετά από περίπου 90 λεπτά, όπου τα έχουμε περάσει σχεδόν πάνω από την κατσαρόλα, θα είναι έτοιμο. Συμπληρώνουμε μια κούπα του καφέ χυμό λεμονιού και το βγάζουμε για κόψιμο. Ένα ηλεκτρικό μαχαίρι είναι πολύ χρήσιμο για να κοπεί σε λεπτές φέτες.
Το σερβίρουμε με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες.