Go Back

Σαλάτα παντζάρι με γιαούρτι και Τζίντζερ

Ingredients
  

  • 8-10 βολβοί παντζαριών
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Notes

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα παντζάρια. Βράζουμε τα παντζάρια (βολβούς και φύλλα). Όταν βράσουν δηλαδή να τρυπιούνται οι βολβοί με πιρούνι τους βγάζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Τα φύλλα με λάδι και ξυδάκι είναι πεντανόστιμα, συνήθως τα τρώω εκείνη την στιγμή. Όσον αφορά το ζουμί και σε αυτό προσθέτω λίγο λάδι, ξύδι και αλάτι και αφού κρυώσει το πίνω σαν χυμό. Είναι αναζωογονητικός!
Τώρα μόλις κρυώσουν οι βολβοί τους καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια. Προτιμώ να τους βάζω στο multi και να τους κόβω εκεί!
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και το τζίντζερ και προσθέτουμε στη συνέχεια το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Περιχύνουμε το μείγμα στα παντζάρια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Διατηρούνται και στο ψυγείο.