Go Back

Λινγκουίνι με καροτένια κόκκινη σάλτσα

Ingredients
  

  • 1/2 πακέτο λιγκουίνι
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1-2 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μείγμα πιπεριών

Notes

Σε μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζεις σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και όταν ετοιμασθεί προσθέτεις λιωμένο το σκόρδο και ψιλοκομμένα τα καρότα και την πιπεριά. Αδειάζεις όλη την κονσέρβα και στο άδειο κουτί (χωρίς να το ξεπλύνεις) το γεμίζεις μέχρι την μέση νερό όπου μετέπειτα προσθέτεις στην κατσαρόλα. Βάζεις αλάτι και πιπέρι και σε χαμηλή φωτιά βράζεις την σάλτσα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν ετοιμαστούν τα σουρώνεις και τα επιστρέφεις στην κατσαρόλα. Εκεί βάζεις μια κουταλιά μαργαρίνη και ανακατεύεις με μια ξύλινη πηρούνα. Προσθέτεις περίπου λίγο λιγότερο απο την σάλτσα και συνεχίζεις το ανακατεύεις μέχρι να χρωματίσουν όλα.
Στην συνέχεια σερβίρεις και προσθέτεις τριμμένη παρμεζάνα.