Go Back

Τραχανόπιτα με ανθότυρο και άνηθο

Ingredients
  

  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 φλιτζάνι τρχανάς ξινός
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κρητικά κριθαρένια παξιμαδάκια τριμμένα

Notes

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα παξιμαδάκια.
Λαδώνετε ένα ταψάκι και το πασπαλίζετε με τα τριμμένα παξιμαδάκια. Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την κόβετε σε κομμάτια για να σερβίρετε.