Go Back

Πολίτικη Σαλάτα

Ingredients
  

  • 1/2 λάχανο (1/2 κιλό)
  • λιγότερο από 1/2 μοβ λάχανο (λιγότερο από 1/2 κιλό)
  • 3 καρότα
  • 4 Σέλινα (χρησιμοποιώ τα φύλλα από την σελινόριζα)
  • 1/2 σελινόριζα (περίπου όσο ένα μικρό πορτοκάλι)
  • 1-2 σέλερι
  • τουρσιά (όλα τα είδη)
  • κάπαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • λευκό ξύδι (Μηλόξυδο)
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο σκεύος που έχει και καπάκι, αλατίζουμε καλά, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού, τα πιέζουμε όλα μαζί με το χέρι σας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου. Στην συνέχεια συμπληρώνουμε το ξύδι και τη συντηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη καλά, όσο θέλουμε (Έχει κρατήσει και μια εβδομάδα). Επειδή μέτρο σε αυτή την σαλάτα δεν υπάρχει προτείνω οι αναλογίες να είναι σύμφωνα με την προσωπική γεύση του καθενός μας.
Κάθε φορά που θέλουμε να την σερβίρουμε, βάζουμε στην σαλατιέρα την επιθυμητή ποσότητα και συμπληρώνουμε λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι όσο επιθυμούμε.