Go Back

Μπρόκολο με Παρμεζάνα και Γιαούρτι

Ingredients
  

  • 1 μπρόκολο (μεσαίου μεγέθους) χωρισμένο σε φούντες
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Βράζετε το μπρόκολο στον ατμομάγειρα ή σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Μπορείτε επίσης να το έχετε πράξει την προηγούμενη ημέρα και να το πάρετε απο το ψυγείο.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε όπως θέλετε. Παίρνετε τις φούντες του μπρόκολου, τις βουτάτε μία-μία στο μείγμα του γιαουρτιού και τις τοποθετείτε σε ένα πυρέξ. Τέλος πασπαλίζετε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνετε το μπρόκολο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μισή ώρα (περίπου) μέχρι να ροδίσει.