Go Back

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Ingredients
  

  • 300 γρ. μύδια κατεψυγμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι μικρό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι χυμό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο για την κατσαρόλα
  • αλάτι
  • πιπέρι καγιέν

Notes

Ξεπαγώνουμε τα μύδια τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το ζουμί τους. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι με το σκόρδο (στην πρέσα). Στην συνέχεια βαζουμε και τα μύδια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Αμεσως μετά ρίχνουμε το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά να μαλακώσουν καλά τα μύδια.
Διαλύουμε το χυμό λεμονιού με την μουστάρδα και τον ρίχνουμε στα μύδια, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνυμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για ένα δεκάλεπτο να πιχτωσει η σαλτσούλα του.