Go Back

Σπαγγέτι με μύδια και γαρίδες

Ingredients
  

  • 350 γρ. μύδια ψίχα
  • 350 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 200 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φρέσκο πιπέρι

Notes

Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες όπως είναι με τον πάγο. Με το που ξεπαγώσουν χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα όλων. Ρίχνουμε στα θαλασσινά μας το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι τόσο όσο μας αρέσει, δυναμώνουμε την φωτιά συμπληρώνοντας ζεσταμένο νερό ίσα να τα καλύψει. Χαμηλώνουμε την φωτιά ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια (al dente), τα έχουμε σουρώσει κρατώντας ένα ποτήρι από το νερό τους. Ρίχνουμε  τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε προσθέτοντας φρέσκο τριμμένο πιπέρι.