Go Back

Tσιζκέικ ταχίνι κακάο με αμύγδαλα

Ingredients
  

  • 50 γρ. μπισκότα Digestive
  • 75 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 400 γρ. ταχίνι με κακάο (έτοιμο ή το φτιάχνετε μόνοι σας)
  • 100 γρ. αμύγδαλα φλούδα
  • 500 γρ. τυρί κρέμα (Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια) σε θερμοκρασία δωματίου

Notes

Σε μίξερ, σπάστε τα μπισκότα, προσθέστε το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας από το ταχίνι με κακάο που έχετε και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα υγρό, αμμώδες μείγμα. Απλώστε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψάκι ή σε όποιο άλλο βαθύ σκεύος διαμέτρου 23 εκατοστών και πιέστε στη βάση, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε το σκεύος με την βάση μπισκότου στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.
Χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο ταχίνι με κακάο στο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα πάνω στην βάση που έχετε βάλει στο ψυγείο και πασπαλίστε το με τα αμύγδαλα.