Go Back

Πράσα βραστά σαλάτα με λαδολέμονο

Ingredients
  

  • 8-10 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος) κομμένα σε κομμάτια μήκους 4 – 5 εκ.

Για το λαδολέμονο

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια) ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Βράζεις αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει, ρίχνεις τα κομμένα πράσα. Τα βράζεις για 20 λεπτά. Με το πέρας τα βγάζεις και τα σουρώνεις σε σε ένα σουρωτήρι.
Για το λαδολέμονο βάζεις σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.
Τέλος σε σαλατιέρα ή σε βαθύ πιάτο βάζεις τα πράσα και τον άνηθο και τα περιχύνεις με λαδολέμονο.