Go Back

Φασολάκια τηγανητά, κινέζικη συνταγή

Ingredients
  

  • 400 γρ. πράσινα φασολάκια (στρογγυλά) κατεψυγμένα
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. σάτσα σόγιας
  • λίγο αλάτι

Notes

Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα φασολάκια και τα βράζω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά και «αλ ντέντε». Τα στραγγίζω και τα ξεπλένω αμέσως σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να μείνουν τραγανά και πράσινα. Τα στραγγίζω πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ηλιέλαιο και σε πολύ δυνατή φωτιά τηγανίζω τα καλά στραγγισμένα φασολάκια για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το τζίντζερ, το σκόρδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα και τη σάλτσα σόγιας (αλάτι δεν χρειάζεται γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ήδη αλμυρή). Ανακατεύω καλά και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, πάντα ανακατεύοντας.
Για το σερβίρισμα δίπλα τους ταιριαστό είναι ένα απλό ρύζι ατμού.