Go Back

Αλμυρό κέικ σπανάκι

Ingredients
  

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. bakin powder
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 350 γρ. σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Notes

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι και χτυπάμε καλά.  Στη συνέχεια, ρίχνουμε το bakin powder και το αλεύρι. Μόλις δέσει  το μείγμα, ρίχνουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Παίρνουμε τη φόρμα για τα κέικ, με ένα πινελάκι τη λαδώνουμε και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε τη ζύμη μας στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.