Go Back

Ψάρι στον φούρνο με κρούστα αλατιού

Ingredients
  

  • 1 Μυλοκόπι (ή άλλο αντίστοιχο ψάρι) τουλάχιστον 800 γραμ. ή μεγαλύτερο
  • 800 γρ. χοντρό αλάτι (σε αντιστοιχία με το ψάρι)
  • 4-6 ασπράδια (σε αντιστοιχία με το ψάρι)
  •  κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι ή άνθη λεβάντας
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Notes

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς (Celsius).
Τo ψάρι τo καθαρίζετε κανονικά από βράγχια, έντερα και τo ξεπλύνετε. Τα λέπια τα αφήνετε για να καθαρισθεί ευκολότερα από το αλάτι. Τοποθετείτε στην κοιλιά τους τα κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι ή άνθη λεβάντας και τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και κατόπιν την κλείνετε, φέρνοντας σε επαφή τα δύο μέρη της κοιλιάς και βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο.
Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ, ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε μέσα της σταδιακά το αλάτι και ανακατεύετε μαλακά μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
Στο σκεύος που θα ψήσετε το ψάρι δημιουργείτε με το μείγμα του αλατιού μια βάση όπου θα το/τα ακουμπήσετε. Τοποθετείτε το ψάρι πάνω στη βάση αλατιού και τα σκεπάζετε εξ ολοκλήρου με το υπόλοιπο μείγμα (χωρίς κενά). Το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Για την Συνταγή
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 10/11/18
  • Αρχική ιδέα: Από τον ψαρά μου