Ψάρι στον φούρνο με κρούστα αλατιού

από | Νοέ 10, 2018 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως
Συστατικά: Λαυράκι, Ψαρικά
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Το ψητό ψάρι ψημένο μέσα σε αλάτι είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακή και απλή συνταγή. Εντυπωσιακή, γιατί η τελετουργία του σπασίματος του κελύφους του αλατιού στο τραπέζι είναι μοναδική. Απλή γιατί με ελάχιστα υλικά έχετε ένα λαχταριστό γεύμα

Ψάρι στον φούρνο με κρούστα αλατιού

Ingredients
  

  • 1 Μυλοκόπι (ή άλλο αντίστοιχο ψάρι) τουλάχιστον 800 γραμ. ή μεγαλύτερο
  • 800 γρ. χοντρό αλάτι (σε αντιστοιχία με το ψάρι)
  • 4-6 ασπράδια (σε αντιστοιχία με το ψάρι)
  •  κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι ή άνθη λεβάντας
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Notes

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς (Celsius).
Τo ψάρι τo καθαρίζετε κανονικά από βράγχια, έντερα και τo ξεπλύνετε. Τα λέπια τα αφήνετε για να καθαρισθεί ευκολότερα από το αλάτι. Τοποθετείτε στην κοιλιά τους τα κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι ή άνθη λεβάντας και τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και κατόπιν την κλείνετε, φέρνοντας σε επαφή τα δύο μέρη της κοιλιάς και βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο.
Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ, ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε μέσα της σταδιακά το αλάτι και ανακατεύετε μαλακά μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
Στο σκεύος που θα ψήσετε το ψάρι δημιουργείτε με το μείγμα του αλατιού μια βάση όπου θα το/τα ακουμπήσετε. Τοποθετείτε το ψάρι πάνω στη βάση αλατιού και τα σκεπάζετε εξ ολοκλήρου με το υπόλοιπο μείγμα (χωρίς κενά). Το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Για την Συνταγή
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 10/11/18
  • Αρχική ιδέα: Από τον ψαρά μου

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις