Go Back

Αλμύρα με βραστές γαρίδες και γουακαμόλε

Ingredients
  

Για το Γουακαμόλε:

  • 1-2 ώριμα αβοκάντο (μαλακά)
  • 2 ώριμες (κόκκινες) ντομάτες να τις στραγγίξεις
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή και ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ή λίγες σταγόνες ταμπάσκο

Για την υπόλοιπη συνταγή:

  • 1 kg χόρτα αλμύρα
  • 500 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Τα χόρτα αλμύρα  προετοιμάζεις, ξεπλένοντας καλά και σε κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό τα βράζεις κοντά στα πέντε λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, σε γυάλινο ταπεράκι μπορείς να τα αφήσεις στο ψυγείο για όταν τα θελήσεις.
Την γουακαμόλε μπορείς να φτιάξεις και να διατηρήσεις στο ψυγείο όπως περιγράφω στην συνταγή μου. Προσοχή μόνο να στραγγίξεις τις ντομάτες!
Σε βραστό νερό βάζεις μια συσκευασία μικρές κατεψυγμένες γαρίδες και τις αφήνεις και αυτές για πέντε λεπτά. Προσοχή μην τις παραφύσεις. Το καλύτερο σε κάθε περίπτωση είναι να δοκιμάζεις και να αποφασίζεις.
Σε βαθύ πιάτο βάζεις μια πιρουνιά αλμύρα, από πάνω λίγες γαρίδες. Αλατίζεις και πιπερώνεις. Τέλος στην κορυφή προσθέτεις την γουακαμόλε. Το πιάτο σου είναι έτοιμο για σερβίρισμα, απλά και γρήγορα!