Αλμύρα με βραστές γαρίδες και γουακαμόλε

από | Ιούλ 15, 2019 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως, Ορεκτικά

Ένας δροσερός συνδυασμός που εντυπωσιάζει. Γρήγορος συνδυασμός γιατί αν την αλμύρα και το γουακαμόλε τα έχεις έτοιμα από προηγούμενη ημέρα, οι γαρίδες μέσα σε 5 λεπτά είναι έτοιμες. 

Αλμύρα με βραστές γαρίδες και γουακαμόλε

Ingredients
  

Για το Γουακαμόλε:

  • 1-2 ώριμα αβοκάντο (μαλακά)
  • 2 ώριμες (κόκκινες) ντομάτες να τις στραγγίξεις
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή και ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ή λίγες σταγόνες ταμπάσκο

Για την υπόλοιπη συνταγή:

  • 1 kg χόρτα αλμύρα
  • 500 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Τα χόρτα αλμύρα  προετοιμάζεις, ξεπλένοντας καλά και σε κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό τα βράζεις κοντά στα πέντε λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, σε γυάλινο ταπεράκι μπορείς να τα αφήσεις στο ψυγείο για όταν τα θελήσεις.
Την γουακαμόλε μπορείς να φτιάξεις και να διατηρήσεις στο ψυγείο όπως περιγράφω στην συνταγή μου. Προσοχή μόνο να στραγγίξεις τις ντομάτες!
Σε βραστό νερό βάζεις μια συσκευασία μικρές κατεψυγμένες γαρίδες και τις αφήνεις και αυτές για πέντε λεπτά. Προσοχή μην τις παραφύσεις. Το καλύτερο σε κάθε περίπτωση είναι να δοκιμάζεις και να αποφασίζεις.
Σε βαθύ πιάτο βάζεις μια πιρουνιά αλμύρα, από πάνω λίγες γαρίδες. Αλατίζεις και πιπερώνεις. Τέλος στην κορυφή προσθέτεις την γουακαμόλε. Το πιάτο σου είναι έτοιμο για σερβίρισμα, απλά και γρήγορα!

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 15/6/19
  • Αρχική ιδέα: Τυχαία τα είχα στο ψυγείο και τα συνδύασα!

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις