Νιόκι με σάλτσα γλυκοπατάτας και φασκόμηλο
- 1 πακέτο φρέσκα Νιόκι (έτοιμα)
- 1 μεγάλη πορτοκαλί γλυκοπατάτα
- 250 ml σπιτικό ή έτοιμο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 4-5 φυλλαράκια Φασκόμηλο
- αλάτι
- πιπέρι
Τυλίγεται την γλυκοπατάτα με αλουμινόχαρτο και την βάζετε στον φούρνο να ψηθεί στον αέρα, στους 200oC για 40 λεπτά. Μόλις ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς , την καθαρίζετε και την κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σοτάρετε το βούτυρο για 2-3 λεπτά μαζί με το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να βράσει για 5-6 λεπτά. Προσθέτετε την γλυκοπατάτα και λιώνετε καλά τη σάλτσα με ράβδο χειρός ή με μούλτι. Βράζετε άλλα 2 λεπτά.
Βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Σουρώνετε και προσθέτετε λίγο βούτυρο.
Σερβίρετε τα νιόκι με σάλτσα γλυκοπατάτας και με ένα κλωναράκι φασκόμηλο για ντεκόρ.