Go Back

Ρολό Κοτόπουλο με Καρότα

Ingredients
  

Για το ρολό κοτόπουλο:

  • 1 kg ρολό κοτόπουλο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 1/2 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για τα καρότα:

  • όσα θέλετε (προτείνω 1/2 kg)
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 6 φέτες Μπέικον
  • 1/2 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Notes

Διαλύουμε ένα κύβο κότας με το κρασί και ίση ποσότητα ζεστού νερού. Προσθέτουμε μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα του κύβου από όλες τις πλευρές και κρατάμε το υπόλοιπο για τα καρότα
Στρώνουμε σε ένα ταψί καλαμάκια για σουβλάκια ή ότι άλλο θα επιτρέψει στο ρολό να μην ακουμπά στο ταψί (θα μπορούσαν και κλωνάρια από θυμάρι). Τοποθετούμε από πάνω το ρολό κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο εσωτερικά και να πάρει χρώμα εξωτερικά.
Πλένουμε καλά τα καρότα και κόβουμε τις δύο άκρες τους. Βάζουμε τα καρότα σε βραστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Κόβουμε τα βρασμένα καρότα στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ζάχαρη, ψιλοκομμένο μπέικον, τον κύβο κότας, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και με τα χέρια ανακατεύουμε.
Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, προσθέτουμε τα καρότα γύρω-γύρω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Προσοχή, δεν τρυπάμε το κοτόπουλο με πιρούνι ούτε κόβουμε με μαχαίρι από την μέση για να δούμε αν ψήθηκε καλά. Με την ολοκλήρωση το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό κοτόπουλο και με ηλεκτρικό μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες για να το σερβίρουμε το ρολό.