Go Back

Σαλάτα με Φινόκιο, Σταφίδες κ Αμύγδαλα

Ingredients
  

  • 3 φινόκιο
  • 50 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλοιό
  • 120 γρ. σταφίδες
  • 15 ντοματίνια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:

  • 25 ml κρέμα βαλσμικού πορτοκάλι-λεμόνι ή την φτιάχνουμε μόνοι μας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε να σοτάρουμε ακόμα 1 λεπτό.
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο με τη βοήθεια ενός μαντολίνου και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα σοταρισμένα αμύγδαλα με τις σταφίδες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Είναι πράγματι μια απολαυστική σαλά τα που όταν την πρώτο εφτιαξα για την Τσικνοπέμπτη του 2015 είχε αρέσει πολύ. Ήθελε μετά από πέντε χρόνια να την ξαναφτιάξω τυχαία, πάλι για Τσικνοπέμπτη!