Σαλάτα με Φινόκιο, Σταφίδες κ Αμύγδαλα

από | Φεβ 16, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegan, Vegeterian, Σαλάτες

Κρύα σαλάτα φινόκιο που η γεύση της πρωτοτυπεί και εντυπωσιάζει. Το φινόκιο ή αλλιώς μαραθόριζα χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν τη γεύση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή ως γαρνιτούρα πριν το σερβίρισμά τους, ειδικά στη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Είναι πολύ δημοφιλές στην Ιταλική μαγειρική και έχει σχήμα λαμπτήρα που ο κορμός του μοιάζει λίγο με σέλερυ. Όταν τρώγεται ωμό, η υφή είναι τραγανή και η γεύση του είναι αρκετά δυνατή και θυμίζει γλυκάνισο. Στους αρχαίους Έλληνες, ο μάραθος αντιπροσώπευε την επιτυχία και ο «μαραθώνιος» δρόμος πήρε το όνομά του, μετά τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) όταν διεξάχθηκε σε ένα πεδίο μάχης που είχε μάραθο. Ο μάραθος ήταν επίσης ένα σύμβολο επιτυχίας στους Ρωμαίους και τα φύλλα μάραθου χρησιμοποιήθηκαν για να στέψουν τους νικητές στα παιχνίδια.

Σαλάτα με Φινόκιο, Σταφίδες κ Αμύγδαλα

Ingredients
  

  • 3 φινόκιο
  • 50 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλοιό
  • 120 γρ. σταφίδες
  • 15 ντοματίνια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:

  • 25 ml κρέμα βαλσμικού πορτοκάλι-λεμόνι ή την φτιάχνουμε μόνοι μας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε να σοτάρουμε ακόμα 1 λεπτό.
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο με τη βοήθεια ενός μαντολίνου και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα σοταρισμένα αμύγδαλα με τις σταφίδες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Είναι πράγματι μια απολαυστική σαλά τα που όταν την πρώτο εφτιαξα για την Τσικνοπέμπτη του 2015 είχε αρέσει πολύ. Ήθελε μετά από πέντε χρόνια να την ξαναφτιάξω τυχαία, πάλι για Τσικνοπέμπτη!

Για την Συνταγή:

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ένα γιορτινό τραπέζι με σκοπό. - - […] υποστήριξη της ιταλικής ονομασίας. Για σαλάτα λοιπόν φινόκιο με σταφίδες και αμύγδαλα και αν είμαστε πολλοί θα προσέθετα σαλάτα με…

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις