Go Back

Παντζαροσαλάτα με τόνο

Ingredients
  

  • 4 βραστά παντζάρια βραστά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού αγγουράκι τουρσί
  • 1/4 φλιτζανιού ρίγανη
  • 300 γρ. τόνος κονσέρβα νερού

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. μέλι

Notes

Βράζουμε τους βολβούς των παντζαριών χωρίς να τους ξεφλουδίσουμε και με το πέρας τα βγάζουμε από το νερό τους για να κρυώσουν. Τα καθαρίζουμε - ξεφλουδίζουμε όταν κρυώσουν και μπορέσουμε να τα πιάσουμε.
Για την βινεγκρέτ σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε τακτικά για την διαμόρφωση της τελικής γεύσης σύμφωνα με το γούστο μας
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του και τον βάζουμε στην σαλατιέρα μας, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και παντζάρια. Προσθέτουμε την βινεγκρετ και σερβίρουμε